14 april flyttar museet in i stallet!

Inlagt den i kategorin Utställningar.

Museet flyttar in i Kungens stall – 14 april utökar vi verksamheten i stallet. Från museibutik till museum!

14 april – 3 november 2013
I Kungens stall, första huset till vänster direkt efter första valvet (f.d. Cykelmuseet), har vi hittat en tillflyktsort under ombyggnaden av museets ordinarie lokaler i Västra längan på fästningen. I mitten av april slår vi upp dörrarna för utökad verksamhet då museibutik och barnens historiska dräktgarderob på markplan får sällskap av utställningar på både våning två och tre. I anslutning till stallet hittar du bastion Vita munken, där du redan nu kan boka och se Varbergs fästning 1612. Mittemot stallet hittar du Vin & skafferi Hus 13 och fästningens vandrarhem. Allt  samlat på en plats.

Våning 1
Museibutik och barnens historiska dräktgarderob. Här finns också en presentation av museets ombyggnad och det nya museet 2014.

Våning 2
Här hittar du highlights ur våra bastutställningar om Bockstensmannen, fästningens historia, halländskt bad- och kurortsliv och Varbergsskolans konst.

Våning 3
Under sommaren presenterar vi stolt:

EgenArt – en annan slags konst
16 juni – 3 november 2013

EgenArt visar verk av självlärda konstnärer bortom den etablerade konstvärlden – glimtar från en vardaglig, poetisk, egensinnig och oförutsägbar kreativitet som ständigt pågår, men som sällan lyfts fram. Utställningen vill hylla dessa olikartade, komplexa och humoristiska konstnärer med sin märkliga förmåga att tänka utanför givna ramar. Detta är konst av ett annat slag, en konst som inte “passar in” men som förvånar med sin kraft, integritet och sitt starka uttryck!

Curatorerna Staffan Backlund och Borghild Håkansson har gjort ett urval ur utställningen Annan Konst som tidigare visats på bland annat Göteborgs konstmuseum.