Öppet 12-16

KIRGIZISTAN konst och världsarv

I vår nya utställning bjuder vi in till en resa från Sverige till Kirgizistan, ett bergigt land i Centralasien med rötter i nomadkulturen. Konstnären, författaren och ullexperten Kerstin Paradis Gustafssons textilkonst, två stora kirgiziska jurtor med inredning och mängder med färgstarka textilier av ull är centrala i utställningen. Här visas föremål och bilder från nomadkulturen med örnjakt, hästar, mat, barn, textilier och vyer från det vackra bergiga landskapet.

BORGEN – Ett medeltida äventyr  för alla.

I fästningens äldsta hus, den medeltida borgen från slutet av 1200-talet, finns ett rum fyllt av upplevelser och aktiviteter. Här finns en dräktgarderob, vapensköldar, en kunglig tron, medeltida spel, fabeldjur mm. Här kan du karda och spinna ull, måla och dekorera anfanger och titta in i drakens grotta. Måla mönster till en egen vapensköld, spela medeltida spel, leka medeltida lekar, teckna och måla fabeldjur, prova kläder i vår dräktgarde-rob, låt dig fotograferas på den kungliga tronen, lyssna på medeltida musik, lär dig mer om Borgens historia.

Våra fasta utställningar:

Bockstensmannen, Halland genom tiderna och Konstnärskolonin Varbergsskolan.

Butiken:

I museets butik hittar du ett fint sortiment av böcker, konsthantverk
och historiska souvenirer med anknytning till Halland, utställningarna
och fästningen.

Kafé Längan:

Här kan museibesökare och alla andra kan få en fika, smarrig smörgås eller lättare lunch. Här finns såväl historiskt inspirerade som moderna bakverk, alla bakade med äkta råvaror. Kom och upplev en unik kafémiljö med utsikt över Kattegatt och insikt i historien!

För öppettider och bokningar besök www.kafelangan.se