Båtmuseets dag i Galtabäck söndag 23/8

Inlagt den i kategorin Evenemang.

Ro och segla en medeltida båt, följ med på visning i museet och se äldre fiskeredskap, båtmodeller och en båt från Sjöräddningen

Söndagen den 23/8 kl 13-16 firas Båtmuseets dag i Galtabäck.

Kl 13 Visning av Båtmuseet
Kl 15 “Musik vid havet” med Tvååkers spelemän.

Visning av äldre fiskeredskap
Se olika båtar
Sjöräddningens båt ligger i hamnen
Försäljning av närproducerat

Kaffeservering och lotteri

Vuxna 30 kr, 0-19 år fri entre

I samarbete med Tvååkers hembygdsförening och Galtabäcks skeppets bygglag

Vägbeskrivning
Båtmuseet ligger på Galtabäcksvägen, Galtabäcks hamn, i Tvååker ca 1 mil söder om Varberg. Skyltat från ”Kustvägen” gamla E6.

Om Båtmuseet i Galtabäck
Se allmogebåtar i full skala och skrovet av ett autentiskt 1100-talsskepp. I båtmuseet hör du havet klucka!
I Båtmuseet fokuseras på havet, båtar och fiske. Här visas tolv allmogebåtar i full skala och flera olika modellbåtar samt det bevarade skrovet av Galtabäcksskeppet. Det har daterats till 1195. Bilder berättar om fyndet av det gamla skeppet. Båtmuseet är inrymt i en gammal livräddningsstation och livräddningsstationens historia berättas också i utställningen.

Båtmuseet i Galtabäcks hamn

batmuseet