Besök torpstället Björkekullen och författarhemmet Fågelboet under Ekomuseets dagar!

Inlagt den i kategorin På gång.

1-2 augusti är det Ekomuseets dagar. Visning av byggnaderna och vandring i kulturlandskapet på Björkekullen samt visningar, musikunderhållning och Bondesons berättelser i Fågelboet.

Björkekullen
Lördag 1 augusti kl 10-12

Björkekullen_Foto Charlotta Sandelin_hallands kulturhistoriska museum

Jordkällaren på Björkekullen är numera trädbevuxen

Unik möjlighet att besöka torpet Björkekullen – visning av byggnader och landskap! Besök torpstället Björkekullen med sina fantastiska stengärdesgårdar och hör om människorna som levt här. Unikt tillfälle att komma in i huset. Fri entré.

Kl 10.00 Visning av byggnaderna Observera tiden!
Kl 11.00 Guidad vandring i kulturlandskapet med HG Karlsson

Läs mer om Björkekullens naturreservat

Vägbeskrivning:
Från väg 154 från Falkenberg mot Ullared tag av i Köinge mot Svartrå och följ skyltning mot reservatet. Parkering finns vid Björkekullen. Samling på gårdsplanen.
GPS-koordinater: 57°5’46.5″N 12°37’1.7″E

Fågelboet
Lördag och söndag 1-2 augusti kl 14-17

Författaren August Bondesons barndomshem

Välkommen in i kulturpersonlighetens August Bondesons hem och hör om hans liv och författarskap. Kaffeservering i trädgården.

1/8 kl 15 Torbjörn Johansson läser Bondeson
2/8 kl 15 framför Askome spelmän musik, bland annat Bondeson valsen.

Samarrangemang med Ekomuseum nedre Ätradalen och Länsstyrelsen i Halland.