Bygge pågår – kika in bakom kulisserna!

Inlagt den i kategorin På gång, Utställningar.

Bygge pågår_foto Charlotta Sandelin_Hallands kulturhistoriska museum

Just nu bygger vi utställningen Lekstäver och orddjur – en tillställning för barn och alla undra som öppnar söndagen den 19/10 kl 11

Utställningen är gjord av ord- och bildkonstnären Magnus Lönn i samarbete med ordmakaren och formgivaren Björn Ed. Tillsammans har de skapat en fantasifull plats för barn och alla “undra”.
Vi vill ge av vår språklust och nyfikenhet till barnen som kommer hit – och till alla undra, dvs de vuxna. Bokstäverna är ju i grunden abstrakta tecken för ljud – i utställningen gör vi det sinnligt och konkret. “Stapla, bygga, läsa, forma och omforma. Uppfinn nya ord!” uppmanar utställningsskaparna och bokstavskompisarna Björn Ed och Magnus Lönn.

Söndagen den 19 oktober

Kl 11.00 Invigning och visning med Magnus Lönn

Kl 11.30-15.00 Premiär för ateljé Borgen! Bokstavsworkshop för stora och små. Barn under 8 år i sällskap med vuxen.

Fri entré till museet hela dagen!
Museet öppet 10.00-16.00
Kafé Kulknappen öppet 11.00-15.00

Lekstäver och orddjur_affischHerr hum_Foto Magnus Lönnorddjuret som betar boksta verUpphittat alfabete_Foto Magnus Lönn