Earth hour med stjärntittarkväll de luxe på Varbergs fästning

Inlagt den i kategorin Evenemang.

Norra längan med stjärnhimmel_Bild till Earthour_Foto Charlotta Sandelin_hallands kulturhistoriska museum

Fira Earth Hour med att titta på stjärnor! Lördag 28/3 kl 19.30-ca 21

Under Earth Hour släcker människor i hela världen ljuset som en manifestation för miljön. Det betyder också mindre ljusföroreningar och tydligare stjärnhimmel om bara molnen håller sig borta. Hallands Astronomiska Sällskap, HAS, kommer till Varberg med teleskop för en astronomikväll på Varbergs fästning.

Samling i Kafé Kulknappen kl 19.30 för en introduktion samt utdelning av stjärnkartor mm. Sedan går vi ut och tittar med HAS guider som instruktörer.
Tag gärna med egen kikare, även en helt vanlig!
Fri entré till evenemanget!

Museibutiken och Kafé Kulknappen öppet kl 12-22 då vi uppmärksammar Earth Hour. Museets utställningar är öppna till kl 19.

Samarrangemang mellan Hallands Astronomiska Sällskap, Studiefrämjandet och Hallands kulturhistoriska museum