Fanor i Rikssalen 13/11

Inlagt den i kategorin Öppet hus.

För andra gången i år har finns möjligheten att följa arbetet med att inventera och dokumentera fanor och standar från föreningar runt om i länet. I Arkiv Halland förvaras föreningars arkiv som ofta innehåller även föreningens fana. De äldsta är från 1800-talet och har ett stort symbolvärde för föreningen och var kostsamma att framställa.

Tid: lördagen 13/11 12.00 – 15.00

Arrangör: Arkiv Halland

Plats: Rikssalen på Hallands kulturhistoriska museum, Varbergs fästning. Ingång vid borggårdens sydvästra hörn.

Fri entré till Rikssalen

De flesta folkrörelser såsom arbetarrörelsen, nykterhetsrörelsen, fredsrörelsen finns representerade i samlingen. Eftersom fanorna är stora och ömtåliga är det sällan de tas fram, men nu har du möjlighet att se denna kulturskatt i verkligheten. Arbetet sker i samarbete med Hallands kulturhistoriska museum i Rikssalen på fästningen. Projektet sponsras av RAÄ och Region Halland.