Arkeologi, tobak och skeppsvrak

Inlagt den i kategorin Föredrag.

Under februari 2022 arrangerar museet en föreläsningsserie som utgår från de fynd som gjorts vid de senaste årens arkeologiska undersökningar i Varberg. Föreläsningarna är kostnadsfria och kommer att äga rum på Kafé Längan som ligger i anslutning till museets utställningar på Varbergs fästning. Föredragen kommer att filmas och direktsändas här på hemsidan.

Program

10/2 kl. 18.00 Arkeolog och projektledare och Elisabet Schager på Arkeologerna, Statens Historiska Museer, berättar om de arkeologiska undersökningarna som pågår i samband med den nya tågtunneln och stationsområdet i Varberg.

17/2 kl. 18.00 Robert Carter, doktorand i historisk arkeologi vid Lunds Universitet, berättar om kritpipor och kritpipsbruket i Varberg

24/2 kl. 18.00 Marinarkeolog Anders Gutehall från Visuell Arkeologi berättar om skeppsvraket som hittades i sommaren 2021 i samband med ledningsarbeten inför Varbergs nya stationsområde.

Föranmälan

Max 20 platser per föreläsning. Anmälan görs till museets reception 0340-828 30 eller per mail till reception-vbg@museumhalland.se. Uppge namn, telefonnummer och datum.