Fortbildning för lärare – besök museets föremålsmagasin torsdagen den 22/1 kl 16.30

Inlagt den i kategorin På gång.

Museet erbjuder gratis fortbildning för lärare och pedagoger. Temat den 22/1 är Föremål med historia.

Vi möts på museets magasin på Träslövsvägen 62 i Varberg där antikvarie Linda Lundberg berättar om museets samlingar.

Fri entré! Vi bjuder på fika med smörgås och kaka.
Anmäl till fortbildning och fika 0340-828 31, begränsat antal platser.

Nyfiken på vårens övriga fortbildningstillfällen? Läs mer+

Museets samlingar omfattar ca 150 000 föremål. Det är allt från råttfällor, fiskeredskap och vagnar till arkeologiska fynd, textiler och konst.
Bilden visar det första föremålet i museets samlingar. Det är en så kallad skörask av trä med lock. Asken är troligen från första hälften av 1800-talet och användes för att förvara elddon och fnöske. Skörasken köptes in från guldsmed C O Svensson i Varberg när museet grundades.