Havets Halland

Inlagt den i kategorin Utställningar.

Kusten och vattnet är närvarande överallt i landskapet Halland. I den nya utställningen om Hallands historia som just nu tar form vill vi på museet lyfta fram det, och därför pågår produktionen av en film.

Vid cirka 15 tillfällen kommer vår fotograf Charlotta Sandelin och Lars Hillerström från Studio Lynga att filma havet, som det ser ut på olika tider av dagen och på året. Slutresultatet ska bli en film som rullar i utställningen, en kontemplativ vrå dit besökaren kan dra sig undan och möta havets olika ansikten.

–  Meningen är att man genom bild och ljud ska översköljas av naturens krafter. Vi vill förmedla olika sinnesstämningar: en lugn, solig dag på havet är ju något helt annat än ge sig ut i stormens vågor, säger Charlotta Sandelin.

Rent praktiskt har de redan stött på svårigheter. Bilden är från när de filmade i samband med stormen Simone, och då blåste det så mycket att det var svårt att hålla kameran stilla. Men man kan gissa att bilderna blev något extra. Det kommer att visa sig i utställningen som öppnar 15 juni 2014. Välkomna då!

Dela detta med dina vänner