Hej Charlotta Sandelin!

Inlagt den i kategorin Utställningar.

Charlotta Sandelin är museets fotograf och den som, tillsammans med antikvarie Linda Lundberg, producerat vår nya fotoutställning “Det mytiska Halland”. Hon har fotograferat olika kulturhistoriska miljöer runt om i länet och bearbetat bilderna för att koppla varje miljö till en myt eller folksaga.

Berätta lite om hur du bearbetat bilderna!

– För att få lite mer drama i bilderna har jag lagt ett varmt filter och dragit upp kontrasterna. Sedan har jag monterat in illustrerade bilder på bland annat djur. Det var viktigt för mig att djuren inte skulle vara fotograferade, för att på så sätt skilja på myt och verklighet.

Var det någon miljö som var särskilt utmanande att fotografera?

– Radiomasterna i Grimeton var trixiga. Eftersom masterna är så gigantiska och står ganska långt isär, var det svårt att få till bilden jag ville ha. Sedan var det en utmaning att få in den dramatiken jag var ute efter i bilderna. Många av de här platserna är ganska intetsägande vid första anblicken, så man fick verkligen tänka till.

Vad hoppas du att man som besökare ska få med sig efter att ha sett utställningen?

– Det vore roligt om folk får upp ögonen för att de här vardagliga platserna har en spännande historia. Vi har ju bara valt några få exempel, hela Halland är fullt av intressanta historiska miljöer.

Foto: Anna Frid/HKM

Dela detta med dina vänner