Hej Lasse & Inger Åberg!

Inlagt den i kategorin Utställningar.

Fotokälla: Sveriges Radio

Ni ställer ut på temat mat och dryck under Mickelsmässhelgen – berätta mer?
–Vi har båda två verk som passar för temat, jag (Lasse) har gjort ca 300 litografier där en del har varit matbilder, och Inger har också vävt textilier med motiv kring mat och dryck.

Mat & fest vid Mickelsmäss är en skördefest och lite av en lokal höstkickoff – vad betyder hösten för er?
– Under hösten så plockar vi vinbär och svamp, det är skördetid för oss – nu mognar våra kära äpplen, och vi har gjort vinbärssylt. Vi gillar hösten bättre än våren. Våren är bara kall och lång fram till maj månad. Hösten däremot är vacker och har ett vemod som förstärker detta.

Vi är väldigt glada över att ni deltar under hela helgen – har ni varit i Varberg eller på fästningen tidigare?
– Jag (Lasse) har en god vän i Varberg som jag lärde känna på Konstfack, och jag hade också en vän som var (han finns tyvärr inte längre) konsthandlare i Varberg. Men jag är tveksam till om jag varit på fästningen tidigare…det har jag nog? Eller kanske blandar jag ihop det med en liknande miljö?

Museet visar “2 x Åberg”  exklusivt under Mickelsmässhelgen 8–9 september kl 11-16 i museet
Lasse och Inger Åberg finns i utställningen båda dagarna kl 12-14 och kl 13 berättar de om utställningen. Den som vill köpa vykort eller affischer i museets butik har då också chans att få dessa signerade!
 

Dela detta med dina vänner