Hortus Conclusus – en medeltidsinspirerad lustträdgård på Varbergs fästning. Premiärvisning under Medeltidsdagarna!

Inlagt den i kategorin På gång.

_MG_3608_MG_3564Trädgårdsskiss

De äldsta byggnaderna på fästningsområdet är från medeltiden. Vad passar då bättre än att skapa ett medeltida trädgårdsrum?

Inför årets Medeltidsdagar finns en nyanlagd lustträdgård med inspiration från medeltiden. Det finns i princip inga trädgårdar från medeltiden som överlevt till våra dagar, men i konsten finns det gott om trädgårdsbilder. Några element återkommer hela tiden i bilderna: ängen/gräsmattan, gräsbänken, spaljén, pergolan, blomsterbädden, muren, fruktträden och fontänen/vattenkällan. Utifrån detta har en Hortus Conclusus – ett muromgärdat trädgårdsrum – skapats. Under Medeltidsdagarna den 4-5/7 2015 öppnar vi första gången trädgårdsrummet för allmänheten!

Redan nu kan du se ett ingslag från Hallands nyheter om trädgården. Länk till inslag på hn.se

Hortus Conclusus är anlagd av företaget Trädgård med utsikt på uppdrag av Hallands kulturhistoriska museum.
Följ arbetet från idé till färdig trädgård på Trädgård med utsikts blogg

Foton och idéskiss: Rebecca Malmsköld, Trädgård med utsikt.