Hur bygger vi fred och hur kan vi skapa ett bättre samhälle?

Inlagt den i kategorin På gång.

War is not the answer_Demonstration för fred i USA 2001_Foto Charlotta Sandelin

Hur ser engagemanget för fred och ett bättre samhälle ut i Varberg? Bilden är tagen under en demonstration för fred i USA år 2001. Foto: Charlotta Sandelin

Inför Fotosalongen Varberg 2015 vill vi ha dina exempel på hur vi bygger fred och förebygger krig – i det stora och det lilla!

Hur bygger vi fred? Hur skapar vi ett bättre och fredligare samhälle?

I höst arrangeras Fotosalongen Varberg 2015. Fotosalongen fokuserar på fred i dess vidaste bemärkelse. Hur bygger vi fred idag och hur kan den enskilda människan bidra till ett bättre samhälle? Generositet och tolerans är några förutsättningar för att skapa fred men nu undrar vi vad du tycker är fredsbyggande. Vad har du för exempel på goda gärningar och initiativ som ger förutsättningar för fred och bidrar till ett bättre samhälle?

Vi önskar konkreta exempel, stort som smått, på sådant som du upplever som fredsskapande. Förslagen ska ha koppling till Varberg och kan röra enskilda personer såväl som organisationer och företag. Bland förslagen kommer vi välja ut något eller några exempel som lyfts fram i Fotosalongen Varberg 2015.

Skicka dina förlag och exempel till oss!
Beskriv ditt eller dina förslag kortfattat och skicka till publik@museumhalland.se eller Hallands kulturhistoriska museum, Varbergs fästning, 432 44 Varberg. Märk kuvertet “Fotosalongen Varberg 2015”.
Vi vill ha dina exempel senast den 10/6 2015.
OBS! Förslagen behöver inte vara fotodokumenterade.

Om Fotosalongen Varberg 2015

Fotosalongen fokuserar på fred i dess vidaste bemärkelse. Hur bygger vi fred idag och hur kan den enskilda människan bidra till ett bättre samhälle? I Fotosalongen visas bilder från Varberg såväl som världen. Dessutom visas alla deltagande bilder från Fotomaraton, också de på teman kopplade till fred.

Fotosalongen Varberg 2015 kommer att visas 13/9 2015-17/1 2016. Salongen arrangeras av Hallands kulturhistoriska museum och Varbergs Fotoklubb med stöd av Studiefrämjandet och Audio Video.

Fotosalongen Varberg 2015 är en del av VARBERG CALLING for Peace.

varbergcallingloggaochsymbol