Hyllningstal till tanten – Amelia Adamos tal under manifestationen Krig & Kultur

Inlagt den i kategorin Evenemang.

Den 21 november hölls en stor manifestation mot rasism på borggården i samband med invigningen av Krig & Kultur.

Krig & Kultur är samlingsnamnet för två aktuella utställningar Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning; skulpturerna “Med handväskan som vapen” och “Tantfullness” av Susanna Arwin och utställningen “Sälja krig som margarin” med franska krigsaffischer.

Amelia_Adamoa_4aAmelia Adamo invigde “Med handväskan som vapen” och “Tantfullness”

För första gången visas Susanna Arwins skulptur “Med handväskan som vapen”. Det omdiskuterade verket avtäcktes under manifestationen och Amelia Adamo höll ett hyllningstal till den svenska tanten. “Med handväskan som vapen” och “Tantfullness” visas på borggården till och med den 31/1 2016.

Länk till Amelia Adamos tal:2015-11-21 Hyllningstal till tanten_Amelia Adamo

Jan Myrdal. Foto: Olle Asp

Foto: Olle Asp

Jan Myrdal invigde “Sälja krig som margarin”

“Sälja krig som margarin” är en utställning med ett urval bilder från Jan Myrdals och Gun Kessles stora samling franska propagandistiska affischer från tiden runt första världskriget. Affischerna, som manar till krig och mobilisering, har tagit intryck från reklamvärlden – att sälja krig som margarin. Senare samma dag öppnade Jan Myrdalbiblioteket på Snidaregatan i Varberg.

Länk till Jan Myrdals invigningstal: Invigningstal_Jan_Myrdal_20151121