Många bilder identifierade när arkivet bad om hjälp

Inlagt den i kategorin Arkiv och samlingar.

Program på museet 20150419 Minns ditt 50talDet är många som minns 50-talet! Det blev tydligt när museets arkiv bad allmänheten om hjälp att identifiera platser, händelser och personer på foton från 1950-talet.

Omkring 70 personer besökte museet för att hjälpa till  med bildidentifieringen. Det har gjort att bilderna nu har en historia och ett sammanhang, vilket är viktigt för framtiden. Det blev långa diskussioner runt bilderna, många pratade gamla minnen och flera träffade bekanta som hade sökt sig till museet av samma anledning.

– Det här föll oerhört väl ut, säger arkivarie Anna-Lena Nilsson, om söndagens evenemang. Stort tack till alla som tog sig tid att bidra med sina minnen! Flera besökare efterfrågade liknande arrangemang i framtiden, så vi återkommer säkert med fler upprop där vi behöver hjälp att berätta om bilder.

B1043 Känn ditt 50talFotograf: Märta Ågren. Bild ur museets arkiv.

Fotografiet ovan är ett av många där museet fick hjälp att identifiera personerna. Det är klass på 7C Hagaskolan år 1951.

Flickorna började på Hagaskolan år 1947 när den var nybyggd, de gick då i fjärde klass.  Flickorna gick på Hagaskolan mellan fjärde och nionde klass.

Främre raden från vänster: Mona Berntsson, Marianne Henriksson, Britt Lindeberg, Elvy Bengtsson, Barbro Anderberg, ?, Irene?, Barbro Karlsson.
Mellersta raden från vänster: Aina Pettersson, Lilian Jönsson, Birgit Andersson, Gun Erlandsson, Gunvor Pettersson, Stina Sahlgren, Siv Johansson, Vivianne Nilsson, Lilian Nilsson, Solveig Pramvall, Anita Larsson, Marianne Larsson.
Övre raden från vänster: Aina Söderström (lärarinna), Ulla Åkesson,(museet har några namn men oklart vem som är vem:Gunborg Stenström, Berit Lindblom,) Liselott Linderholm, Berit Eriksson, Evy Karlsson, Gunbritt Nilsson, Ingrid Rickardsson, Sonja Antonsson, Ingegerd Steen.

Känner du igen fler?

Det är fortfarande några namn som saknas  eller är osäkra. Vet du vem det är? Kontakta museets arkiv, telefon 0340-828 34.