Museet vill ha din gamla adventsstjärna

Inlagt den i kategorin Museet.

Nu är det dags att rensa bland de gamla adventsstjärnorna i julpyntslådan. Museet önskar få in adventsstjärnor till sin tema-utställning som startar på Julmarknaden 2 december 2018 och visas t o m 13/1 2019.

Vi vill ha alla typer av stjärnor gjorda av papp, halm, spån, näver, trä, plåt, plast mm från och hela 1900-talet fram till idag. Julmarknaden har som tema I LJUSETS TECKEN i år och detta kommer bland annat att synas i en exposé av julstjärnor.

Museet vill ha julstjärnan som gåva och för användning i denna utställning, men ett urval kan sedan hamna i museets samlingar och då kommer vi att kontakta givaren för mer information. Alla som lämnar en stjärna får ett symboliskt tack i form av en fribiljett till årets julmarknad.

Adventsstjärnorna kan lämnas in till museet under vecka 45 och 46, tis – fre kl 10-16, lör-sön kl 12-16. Du får köra bil upp för att lämna in stjärnan till museets reception.

Har du några frågor ring Christina Andersson-Wiking tel 0340-828 37 eller 0705 – 29 45 49

Hallands kulturhistoriska museum
Varbergs fästning