Barnaktiviteter

Borgen

Barn och ungdomar mellan 0 – 19 år har fri entré till museet!

ÖPPET HELA ÅRET

4.7–13.8 är Borgen bemannad med värd som hjälper till i verkstaden.

I fästningens äldsta hus, den medeltida borgen från slutet av 1200-talet, finns ett rum fyllt av upplevelser och aktiviteter. Här finns en dräktgarderob, vapensköldar, en kunglig tron, medeltida spel, fabeldjur mm.

Museets basutställningar

Museets basutställningar är gjorda för att tilltala många olika åldrar och intressen. I utställningen Halland genom tiderna länkas dåtid och nutid samman genom bilder och frågeställningar kopplade till föremål i utställningen. Öppna de blåa luckorna och fundera runt likheter och skillnader mellan nu och då. Här finns också ett kök från 1930-talet där man får röra alla föremål och kan leka fritt! Bockstensmannen fascinerar alla åldrar – vem var han? I utställningen finns ett upptäckarspår där du kan titta och känna på olika material. I Konstnärskolonin Varbergsskolan kan du testa minnet och utmana någon i memory.

Upptäck själva fästningen tillsammans! Gå runt på området, titta ut över havet och staden, fundera över vallgraven och kanonerna. En fästning byggd som försvar mot svenskarna (Halland har varit danskt under flera perioder) väcker frågor om ”vi och dom”, krig och fred, och situationen runt om i världen. Audioguider (finns för utlåning i museets reception) ger fakta om fästningen och dess historia.  Tänk på att vallarna är höga och trapporna branta – håll gärna någon vuxen i handen.

 

För barn

  • Nedanför fästningen ligger “Barnens badstrand” – en långgrund sandstrand med fin utsikt mot fästningen och strandpromenaden. Inne  på museet kan ni köpa fika och godis.
  • Under skolloven har vi fullspäckade program med olika workshops, tipspromenader och pyssel inne på museet. Under våra evenemang har vi alltid roliga barnaktiviteter.
Museipedagog läser saga för tre flickor

Sagoläsning under höstlovet

Upptäcktsvandring för barn under Medeltidsdagar

Fickla är en populär lov-aktivitet

Fickla är en populär lov-aktivitet

 

 

Dela detta med dina vänner