Barnaktiviteter

Barn och ungdomar mellan 0 – 19 år har fri entré till museet!

Butiken för omöjliga saker
15/6 2019–19/1 2020

Utställningen experimenterar med både ord och med de mest vardagliga föremål som får helt nya uttryck och betydelser. Utställningen vill ge bort idéer, tankar och lust. Inspirera till eget berättande och starta samtal om filosofiska frågor med barn. Vad är verkligt värdefullt? Finns det ”saker” man kan få av varandra som inte syns? Vad är viktigast att äga? Hur får jag min egen fantasi att rulla ut sig på en oändligt grönrolig äng?

Museets basutställningar

Museets basutställningar är gjorda för att tilltala många olika åldrar och intressen. I utställningen Halland genom tiderna länkas dåtid och nutid samman genom bilder och frågeställningar kopplade till föremål i utställningen. Öppna de blåa luckorna och fundera runt likheter och skillnader mellan nu och då. Här finns också ett kök från 1930-talet där man får röra alla föremål och kan leka fritt! Bockstensmannen fascinerar alla åldrar – vem var han? I utställningen finns ett upptäckarspår där du kan titta och känna på olika material. I Konstnärskolonin Varbergsskolan kan du testa minnet och utmana någon i memory.

För barn

  • Nedanför fästningen ligger “Barnens badstrand” – en långgrund sandstrand med fin utsikt mot fästningen och strandpromenaden. Inne  på museet kan ni köpa fika och godis.
  • Under skolloven har vi fullspäckade program med olika workshops, tipspromenader och pyssel inne på museet. Under våra evenemang har vi alltid roliga barnaktiviteter.
Museipedagog läser saga för tre flickor

Sagoläsning under höstlovet

Upptäcktsvandring för barn under Medeltidsdagar

Fickla är en populär lov-aktivitet

Fickla är en populär lov-aktivitet

 

 

Dela detta med dina vänner