Guidade visningar

Under vintern gör vi inte några visningar på Varbergs fästning eller inne på museet. Visningar återkommer till våren.

Historien om Varbergs fästning tar dig med på en resa genom flera århundraden och många människoöden, från medeltidens maktstrider till 1600-talets fästningsbygge och 1800-talets fängelseepok.

Visningen tar ca 60 minuter och visningen går mestadels utomhus i kuperad terräng med branta trappor. Från 6 år. Ej husdjur. Du köper biljett på https://museumhalland.biljetto.com eller i museets reception. Biljetten kostar 120 kronor för vuxna och 60 kronor för barn. Antalet platser per visning är begränsat till 15 personer.

Biljetten visas upp i museets reception senast 15 minuter innan visningen.

Guidad visning på Varbergs fästning
  • För skolor gäller priser i vårt skolprogram. Från 6/9 öppnar vi upp för skolvisningar inomhus med max 15 elever och utomhus för elevgrupper på max 25.
  • Vi tar emot gruppbokningar på max 15 personer till guidade fästningsvisningar, guide i utställningen om Bockstensmannen och utställningen Halland genom tiderna. Guideavgift för grupper är 1200 kr plus 100 kr per deltagare, 60 kr för personer under 20.
  • Vi arbetar med att utveckla digitala visningar. Kontakta museet för att få veta mer.

Just nu har vi inte några allmänna visningar inne på museet och inte heller visningar i Båtmuseet i Galtabäck, Bexellska ryggåsstugan, Fågelboet i Vessigebro eller våra samlingar.

För mer information
telefon 0340 – 828 45 eller maila till info@museumhalland.se

Fästningsvisning

Under en fästningsvisning berättar en av våra guider om platsens historia från forntid fram till...

Läs vidare +

Museet och fästningen för grupper

Välkommen till museet och fästningen För grupper finns möjlighet att boka visningar av Varbergs fästning...

Läs vidare +