Renoveringen är klar – nyckeln överlämnad!

Inlagt den i kategorin Museet.

SFV:s gd Björn Anderson överlämnar nyckeln till museichef Curry HeimannI strålande solsken och närvaro av drygt hundra gäster har Hallands kulturhistoriska museum tagit emot nyckeln till den nyrenoverade västra längan.

“Sveriges nyaste, modernaste och vackraste museum”

Med de orden inleddes ceremonin där Statens fastighetsverk, förvaltare av Varbergs fästning, överlämnade de ombyggda lokalerna i västra längan till Hallands kulturhistoriska museum. Museet har fått en ny entré från borggården och rymliga lokaler för reception och butik med utsikt över havet. Tack vare en nyinstallerad hiss blir museets utställningar också tillgängliga på ett helt annat sätt än tidigare.

En stor dag för museet

– Det är en stor dag för museet, om inte den största sedan starten 1916, sa museets chef Curry Heimann. Det är fantastiskt roligt att få ta över dessa nyrenoverade lokaler som framstår vackrare idag än någonsin tidigare. I museet blir det gamla murverket mer synligt och spår av olika tider framträder genom den tunna putsen på innerväggarna.

Med överlämningen av västra längan till Hallands kulturhistoriska museum, börjar en ny epok och ett intensivt arbete med att fylla lokalerna med nyproducerade utställningar. Museet öppnar den 15 juni med en stor invigning och vernissage av alla utställningar.