Se halländska arkivbilder – på film!

Inlagt den i kategorin Arkiv och samlingar.

TAED-header

 

 

Tiden är en dröm, del 2, visas på Bio Capitol torsdag 15/10 kl 19.

Föreningen Gamla Varberg finns på plats i foajen från kl 18.
Jan Lindqvist, filmens regissör, ger en introduktion till filmen kl 18.45.

Filmvisningen är ett samarrangemang av Folkrörelsernas arkiv i norr Halland, Hembygdsföreningen Gamla Varberg, Studiefrämjandet Vuxenskolan, Folkets bio och Bio Capitol. 

 

TAED-A3_redigerad-2

Om “Tiden är en dröm”

Den andra delen av filmerna om det moderna Sveriges framväxt, Tiden är en Dröm Del 2, ingår i ett projekt att skildra framväxten av vårt samhälle genom att använda fotografi som berättare. Filmerna bygger på den skatt av äldre fotografi som finns spridd runt om i landet. Ett omfattande researcharbete har gjort det möjligt att se hur fotografin, sedan dess uppkomst, skildrar landets utveckling. Praktiskt taget alla bildarkiv och samlingar runt om i Sverige har finkammats av Jan Lindqvist och hans medarbetare. Fram har växt en visuell historia, som tidigare varit okänd eller endast kunnat ses fragmentariskt. Resultatet betraktas av många som sensationellt och saknar internationell motsvarighet.

Den första delen, som omfattade perioden 1859-1879, hade premiär på hösten 1999. Den blev nominerad till bästa film det året och regissören Jan Lindqvist fick en Guldbagge år 2000 för kreativa insatser. Till året där på instiftades guldbaggeutdelning också för dokumentärfilm.

 

 

Dela detta med dina vänner