Skola

Hej och välkomna till en ny termin på Hallands kulturhistoriska museum! 

Här är museets utbud av pedagogiska program våren 2020. Saknar ni något eller undrar över något, ta kontakt!
En av vårens nyheter är en Upptäcktsvandring – en lekfull, interaktiv upptäcktsfärd genom museet och Hallands historia – som fungerar som introduktion till ämnet historia för de allra yngsta. Från 4 april visar vi ”Spåren under staden”, en spännande utställning om arkeologi och den medeltida staden Getakärr med utgångspunkt från utgrävningarna i samband med tunnelbygget i Varberg.
Gymnasieelever kan via programmet ”Makt, kön och likabehandling” se museet med nya ögon.

Utbud för skola vår 2020

Åsa Axberg, Inger Alebo och Amalia Friberg. Pedagogerna.

Praktisk information

Bokning

Bokningen har öppet måndag till fredag kl. 10–12
Ring Marie Antonsson eller Sabine Svensson på tel. 0340 – 82845

Museipedagoger

Amalia Friberg Jedström
0760 23 14 11, amalia.friberg@museumhalland.se
Museiprogram och fästningsvisningar.

Inger Alebo
0760 26 68 21, inger.alebo@museumhalland.se
1600-tal och fästningens historia, Bockstensmannen.

Åsa Axberg
0760 23 21 34, 0340- 828 35 asa.axberg@museumhalland.se
Forntiden, konst, workshops och skapande skola.

Visningar och program tillsammans med museipedagog i museet
Vi presenterar vårens utbud i denna katalog och vi har pedagogiska program både i våra basutställningar och på Varbergs fästning. Priser och tider, se vidare under respektive program. Visningar inne på museet kan bokas tisdag – fredag 9.00 – 16.00. Observera att bokad tid är starttid för programmet. Var på museet minst 15 minuter före utsatt tid för att hänga av er jackor och kanske fika innan visningarna startar. Räkna med en halvtimme från bussparkering till bokat program

Visningar av Varbergs fästning, Båtmuseet i Galtabäck och Fågelboet i Vessigebro
På Varbergs fästning och våra filialer och har vi begränsade visningsperioder: Varbergs fästning visar vi mellan 1 april och 15 oktober. Då har vi begränsade möjligheter att göra pedagogiska program inne i museet.   April – juni gör vi även visningar på Båtmuseet i Galtabäck och på Fågelboet i Vessigebro. 

Museet på egen hand
Skolbesök på museet utan museipedagog ska alltid föranmälas, se bokning. Om ni vill besöka museet på egen hand så gäller ordinarie öppettider. Det är alltid fri entré för skolor från Halland. Varbergs fästning är öppen, men respektera privata områden! Ta gärna med matsäck. Vid dåligt väder försöker vi ordna plats så att ni kan äta inomhus. Ring bokningen om ni har frågor.

Mobilitetsstöd
Under våren 2020 får alla förskolor, grundskolor och gymnasier i Halland, utanför Varbergs kommun fria resor till Hallands Kulturhistoriska museum, med stöd från Region Halland. Uppge att ni vill ha ersättning för resan när ni bokar era visningar.

Fri entré men visningsavgifter
Museet har fri entré för barn och unga tom 19 år och även för lärare och pedagogisk personal i samband med skolvisningar. 

Öppettider
T o m juni 2020: tisdag till fredag kl. 10–16, lördag och söndag samt helgdagar kl. 12–16
Under sportlovet har museet öppet även på måndagen.

 

 

Skola