Skola

Välkommen till Hallands kulturhistoriska museum och Varbergs fästning hösten 2019! Som vanligt kan du boka ett besök med visning i de ordinarie basutställningarna om Bockstensmannen, Halland genom tiderna och Varbergsskolan under hela hösten. Om du vill utforska museet på egen hand tillsammans med din klass eller grupp är ni även välkommen att göra det. 

Nyhetsbrev skola höst 2019

Bexellska ryggåsstugan Julvisning

Utbud för skola höst 2019 Kontakta museilektor Åsa Axberg, 0340-828 35, eller asa.axberg@museumhalland.se. För bokning, kontakta Marie Antonsson, 0340-828 45.

Åsa Axberg, Inger Alebo och Amalia Friberg. Pedagogerna.

Praktisk information

Öppettider t.o.m. 31 december:

Tisdag – fredag kl. 10–16. Stängt måndagar.
Lördag och söndag samt helgdagar kl. 12–16
Stängt: 23–26/12, 31/12, 1/1 2019
Under lovveckor har museet öppet även måndagar 

Bokning: 

Bokningen har öppet måndag till fredag kl. 10-12
Ring Marie Antonsson eller Sabine Svensson
tel. 0340-82845 

Museet på egen hand 

Om ni vill besöka Hallands kulturhistoriska museum på egen hand så gäller ordinarie öppettider. Varbergs fästning är alltid öppen, men respektera privata områden! Skolbesök på museet utan museipedagog är gratis för skolor i Halland, men ska föranmälas till bokningen. Ta gärna med matsäck. Vid dåligt väder försöker vi ordna plats inomhus. Ring bokningen. 

Visningar av Varbergs fästning, Båtmuseet i Galtabäck och Fågelboet i Vessigebro

Augusti – september gör vi visningar av Varbergs fästning, Båtmuseet i Galtabäck och på Fågelboet i Vessigebro. Från oktober gör vi endast visningar inne på museet tisdag fredag 9.00 – 16.00. 

Den 16 december göra vi korta fria visningar i Bexellska ryggåsstugan.

Museet tillsammans med museipedagog 

Boka från vårt utbud i katalogen! Vi har olika priser på visningar och workshops. 

Skapande skola-program 

Vi samarbetar gärna kring Skapande skola-projekt tillsammans med elever och lärare. Vi har gjort större projekt som en dramatiserad historisk hembygdsresa till Järnmölle, Gamla Köpstad, Getakärr och Ny Varberg för år 3 samt särskolan, Medeltid för åk 5, stadsvandringar med eget skapande, Medeltidsdagar för barn (åk 4 i Varbergs kommun) visningar och workshop. Vi kan göra heldagar på olika teman som Medeltid, 1600-tal osv. Ta gärna kontakt med museilektor Åsa Axberg, t. 0340 – 82835, för att planera och skräddarsy ert projekt!

Alltid aktuellt

Gå in på vår hemsida: www.museumhalland.se och hitta aktuell information under rubriken SKOLA.

Där lägger vi ut tider för kommande lärarvisningar och fortbildning under hösten. Du kan också anmäla dig till museets Nyhetsbrev för skola på vår hemsida.

Museet har fri entré för barn och unga tom 19 år. Skolor har fri entré för lärare och pedagogisk personal i samband med visningar.

 

Skola