Inför ert skolbesök

Välkomna till Hallands kulturhistoriska museum
– vi vill så gärna att ni besöker oss!

För att underlätta besöket hittar ni lite samlad information här.

 • Visningar på Hallands kulturhistoriska museum
  Vi har specialvisningar för alla åldrar, från 3 år i förskolan och upp till gymnasiet och vuxenskolan. Ibland passar utställningar olika åldrar och då skräddarsyr vi visningen och anpassar den efter åldern på eleverna och kursplaner i skolan. Vi erbjuder alltid visningar av våra tillfälliga utställningar.
 • Visningar av Varbergs fästning
  Museet gör också alla visningar av Varbergs fästning. Det finns flera olika beroende på tid på året. Mellan april – oktober går vi utomhus, ner i bastioner och in i fängelsehålor.
 • Att komma med en grupp till museet
  Ta kontakt med oss i förväg och anmäl när ni tänker komma.Vi bokar plats och tid så att ni kan undvika krockar med andra klasser, grupper och besökare.
 • När ni kommer till museet och fästningen
  Anmäl alltid er ankomst i receptionen på museet när ni kommer. Du som lärare ansvarar för din klass vid museibesöket. Håll ihop klassen och ta hänsyn till andra grupper som vistas samtidigt i utställningarna. Vi har tyvärr inget matsäcksrum, men vi försöker alltid hitta en möjlighet att vara inomhus vid dåligt väder.
 • Särskilda öppettider för skolor
  Museet har öppet mellan 12-16 tisdag till söndag. Men skolor är välkomna till museet redan klockan 10.
 • Bussparkering
  Bussar kan släppa av och hämta elever vid tullhuset strax nedanför fästningen men det är inte längre tillåtet att parkera bussar. Parkering finns längs Östra hamngatan.

Kontaktperson Amalia Friberg Museipedagog amalia.friberg@museumhalland.se 076 – 11 71 963

Kontakt bokning Marie Antonsson 0340 – 828 45

Välkommen till Bockstensmannens museum!