Släck för miljön och titta på stjärnor! Earth Hour med stjärntitt på Varbergs fästning

Inlagt den i kategorin På gång.

Lördagen den 19 mars kl 19.30-ca 21.00

Under Earth Hour släcker människor i hela världen ljuset som en manifestation för miljön. För vår del betyder det mindre ljusföroreningar och tydligare stjärnhimmel om bara molnen håller sig borta. Vi uppmärksammar Earth Hour på Hallands kulturhistoriska museum, Varbergs fästning. Samling kl 19.30 i Mässen (ingång från Borggården) där vi berättar om vad man kan se på himlen, delar ut stjärnkartor mm. Sedan går vi ut och tittar. Tag gärna med egen kikare, även en helt vanlig! Vid molnigt väder hittar vi på annat inomhus.

Fri entré.

Samarr: HAS (Hallands Astronomiska Sällskap), Studiefrämjandet och Hallands kulturhistoriska museum.