Studio 54. Bildvisning med fotograf Hasse Persson söndag 22/3 kl 14

Inlagt den i kategorin Museet.

Fotograf Hasse Persson visar bilder från den legendariska nattklubben Studio 54 i New York.

Han signerar även sin nyutkomna bok.

Studio 54
Med tusen gäster varje kväll höll nattklubben Studio 54 i New York öppet i tusen nätter under perioden 1977-1981.

Hasse Persson, mångårig bildjournalist i USA, tillbringade runt hundra nätter på Studio 54 med sin kamera. Med en speciell teknik fångade han rörelserna och ljuset på dansgolvet. Bilderna visar spektakulärt klädda – eller oklädda – besökare. Besökarna var en noggrant utvald blandning av kändisar, personer från Harlem, homosexuella och ”European white trash”.

AMERICANA
Under våren visas utställningen AMERICANA på museet, med Hasse Perssons bilder från olika projekt och uppdrag i USA. Visas till den 10 maj 2015.