Tävlingen i Varbergsposten är avgjord! Tio vinnare får fribiljetter till Medeltidsdagarna.

Inlagt den i kategorin Tävling.

Grattis!

Bland alla tävlande i Varbergspostens utlottning av biljetter till Medeltidsdagarna har tio vinnare korats.

Frågan löd: Vilken av följande svenska regenter har någon gång regerat över Varberg och Norra Halland? Birger Jarl, Albrekt av Mecklenburg eller Gustav Vasa?

Rätt svar är Albrekt av Mecklenburg som regerade över norra Halland under en kort period under 1360-talet. Det visste bland andra Niclas Sjöberg (Varberg), Pia Boman (Tvååker), Susanna Sandgren (Väröbacka), Gunnar Carlsson (Varberg), Vera Michaelsson (Varberg), Peter Jakobssom (Varberg), Sara Svahn (Träslövsläge), Amanda Larsson (Falkenberg), Eva Svennung (Varberg) och G Karlsson (Varberg).

Fribiljetterna hämtas i receptionen på Hallands kulturhistoriska museum, Varbergs fästning, senast fredag 3/7 kl 18.