HAUTE PAPIER BEA SZENFELD STINA WIRSÉN


8 maj – 26 september 2021

Utställningen visar Bea Szenfelds pappersarbeten och StinaWirséns verk på akvarell och bläck på papper. De två konstnärerna möts i ömsesidig tillgivenhet för den analoga handgjorda processen och för kärleken till papper. Papier visar Szenfelds handgjorda pappersplagg med Stina Wirséns uttrycksfulla modeteckningar som en färgstark bakgrund.

I utställningen Haute Papier möter Bea Szenfelds spektakulära pappersplagg Stina Wirséns lustfyllda bildvärld. I gränslandet mellan konst och mode möts de båda konstnärerna i en ömsesidig förkärlek för det analoga, för handens arbete och för det gemensamma arbetsmaterialet, pappret. Tillsammans skapar de en värld där konstbegreppet utvidgas. Utställningen rymmer tredimensionella objekt, teckningar och målningar. Dessutom visar Szenfeld och Wirsén generöst upp sina kreativa processen, deras skrivbord exponerar allt från skisser, misslyckade alster och utkast till nya verk.

Bea Szenfeld, född 1972 i Polen, bor och arbetar i Stockholm, Sverige. Hantverket tillsammans med hennes djärva designspråk skapar verk som pekar både bakåt och framåt i tiden. Hennes plagg finns i konstgallerier och modetidningar samt på Nobelprisets gäster, politiker och musiker, som Björk och Lady Gaga.

Stina Wirsén, född 1968 i Sverige, bor och arbetar i Stockholm, Sverige. Wirséns verk spänner över ett brett spektrum av fält, från modeteckningar till illustrationer för dagspressen, skrivande av barnböcker och offentlig konst. Stina Wirsén är också dramatiker och scenograf- och kostymdesigner för Dramatiska teatern i Stockholm.

Utställningen är en del av det regionala samarbetet Mode: Yta med djup – Halland 2021. Under året utforskas mode i Halland – på flera platser, under olika utställningsperioder. Läs mer på  konstihalland.se