Julmarknad på Varbergs fästning

Julmarknad på Varbergs fästning 2 december 2018

Årets julmarknad har som tema I LJUSETS TECKEN och valvens gröna dekorationer och ljus leder dig in på fästningen För de som känner att backen är tung finns häst och vagn upp till borggården från Tullhuset. I museet låter vi adventsstjärnor från 1900-talet lysa upp i vår entré och där man kan se hur en av våra kära juldekorationer har förändrats under åren. Julmarknaden är i huvudsak inomhus då vintervindarna sveper runt kanoner och fästningsmurar.  Men vill du ta del av ny tradition så äger Juldoppet rum vid Barnens badstrand kl 12, en fröjd för både badare och besökare.

I den goa värmen i museet möter du lokala och regionala producenter med bland annat textila alster, glas, trä, ljus och halm och vi uppmärksammar särskilt Keramik-året med en pop-up butik. Julens goda smaker med bland annat korv, ost, bröd, tryffel, marsipan och julgotter, samt julens vackra blommor fyller den stora Rikssalen. Stort lotteri där du har en chans att vinna något från utställarnas varor.  Barnen får möta julbocken och viska sina önskningar, samt gå på Upptäckarvandring i museet. I Kafé Längan kan man vila benen och njuta en god fika framför den tända brasan.  Julmarknaden är öppen kl 11-16. Entré: vuxna 50 kr, barn fri entré. Kom och möt julens ljus, dofter och smaker i den vackra historiska miljön på Varbergs fästning på första advent.

Arrangör: Hallands kulturhistoriska museum i samverkan med utställare, Region Halland och med stöd från Varbergs kommun.