Kulturskolan intar Varbergs fästning

Lördagen den 9 juni
kl 13 – 16

Välkomna till en dag fylld av berättelser, sceniska framträdanden, konst, nycirkus, spänning, historia, musik, dans och drama med Kulturskolans elever i fästningens olika hörn.

En skattkarta kommer att visa vägen mellan sju olika stationer, med kopplingar till fästningens historia. Vid stationerna kommer Kulturskolans elever uppträda och museets guider ge en kort introduktion. Här får du en ledtråd eller en gåta att lösa, och det svar du får fram behöver du för att kunna öppna skattkistan som väntar på dig. Du kan även bara njuta av de olika föreställningarna som upprepas med jämna mellanrum.

Varbergs fästning fyller 400 år 2018 och detta uppmärksammas i programmet som även kommer att äga rum inne i museet. Kafé Längan i museet kommer att vara öppet och där kan du njuta av en god fika eller lättare måltid. Vi utlovar en dag fylld av musik, konst och uppträdanden som skildrar fästningens fyrahundra år. En kanonsalut med kulturupplevelser utöver det vanliga på den numera fredliga fästningen.

Alla är välkomna och det är fri entré hela dagen till arrangemanget och museet.

Programmet är ett samarrangemang mellan Kulturskolan i Varberg och Hallands kulturhistoriska museum.