Medeltidsdagar 2018 på Varbergs fästning

30 Juni – 1 Juli
kl 11-18

Under två sommardagar öppnas porten till medeltiden på Varbergs fästning och ett färgsprakande medeltidsmyller väcks till liv. Så snart du kliver innanför första valvet är du på besök i en tidsepok som aldrig slutar att locka och fascinera. Årets medeltidsdagar kommer att blänka och skramla som aldrig förr! Vi har glädjen att kunna presentera riddare från det holländska sällskapet Stichting Hei som i full rustning visar sin skicklighet i halsbrytande riddaruppvisningar men även berättar om hur riddaren klädde sig och tränade inför tornerspel och kamp. Dessutom fylls hela fästningsområdet med hantverk, musik, mat, arkeologi, bågskytte, föredrag, gyckel, marknad och mycket annat i en härlig medeltida mix. En heldagsupplevelse för alla åldrar!

Pris:
Vuxen 120 kr
barn 6-19 år 60 kr,
Barn 0-5 år fri entré.
Museets entré ingår.
Biljetter köps vid entré till Varbergs fästning samt förköp via Turistinformationen / Varbergs Kommun.

Medeltidsdagarna stöds av Region Halland och Varbergs kommun samt sponsras av ICA Kvantum Varberg och COOP Forum Varberg