Biljetter & Sommarprogram 1 juli till 8 augusti

Förköp av biljetter till sommarens programpunkter

Digital försäljning med biljett via mail.
I år säljs biljetter till sommarens programpunkter endast digitalt på museumhalland.biljetto.com. Du får biljetten via mejl och visar upp den i mobilen eller utskriven vid museets gamla ingång strax utanför borggården.

Biljetter till museets utställningar säljs som vanligt i receptionen. Det går inte att boka tid in på museet.

Visa hänsyn – håll avstånd

Restriktioner på grund av Covid-19.
Vi följer Regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i frågan om Covid-19 och dess smittspridning. Museet har öppet som vanligt och det går inte att förboka en tid på museet. Men vi har begränsat antalet besökare som samtidigt får vistas i utställningarna. Även sommarens programpunkter har minskat antal platser för att möjliggöra avstånd.

Fram till september görs inga guidade visningar inomhus.

Det blåser från norr – dramatiserad vandring

Dagligen varje heltimme kl 11-16. Vuxen 120 kr, barn 60 kr. Ej barn under 6 år.
Sommaren 1613. Det två år långa kriget mot svenskarna är äntligen över och fästningens invånare pustar ut. Men är alla lika nöjda med freden? Det tisslas och tasslas bakom fästningens många dörrar och den som håller ögon och öron öppna kan råka avslöja oanade hemskheter.  Följ med på ett spännande äventyr för att rädda fästningen!

Fästningsvisning

Dagligen 11:30, 13:30 och 15:30. Vuxen 120 kr, barn 60 kr. OBS även 9-15 augusti.
Historien om Varbergs fästning tar dig med på en resa genom flera århundraden och många människoöden, från medeltidens maktstrider till 1600-talets fästningsbygge och 1800-talets fängelseepok.

Kalabalik och korinter – Teater för de yngsta

Spelas utomhus 11:15 och 13:15 perioden 1/7-8/8. Vuxna och barn 60 kr.
Var är korinterna? Nu är det bråttom, för utan dem kan inte kocken baka äppelpaj till slottsherren! Och utan pajen kan ingen få slottsherren på gott humör. Följ med Jeppe och Kirsten i jakten på de försvunna korinterna!

Riddare Joakim – inför sommarens riddarskola

Riddarskola

Varje onsdag 10:30 och 12:30. Barn 6-12 år 60 kronor. OBS den även 9/8, 11/8 och 13/8.
Nu har du som är mellan 6 och 12 år chansen att gå i riddarskola hos Riddare Joakim! Han tränar upp dina riddarfärdigheter och om du klarar provet blir du själv dubbad till riddare!