Vårsalong 2018

Årets Vårsalong genomförs för andra året i rad i samarbete mellan Hallands Konstförening och Hallands kulturhistoriska museum i Varberg. Hallands Konstmuseum i Halmstad, där Vårsalongen brukar äga rum, håller även i år stängt för ombyggnad.

Hallands Konstförening startade på 1930-talet och sedan mitten på 1950-talet har konstnärer med halländsk anknytning kunnat lämna in sina verk för jurybedömning. Det började med höstutställningar och den första jurybedömda Vårsalongen ägde rum 2001. Juryn består alltid av två personer som på olika sätt är verksamma inom konstvärlden i Sverige.

Årets jury utgjordes av Isabella Nilsson, ständig sekreterare/ VD för Kungliga Konstakademin och Bodil Magnusson, konstintendent i Mölndals stad

I år lämnade totalt 208 konstnärer in sina verk till bedömning. 36 av dessa kom med på årets Vårsalong. Av de antagna är det en stor spridning i åldrar, den äldsta är född på 1920-talet och den yngsta på 1990-talet. Hela länet är representerat men majoriteten i år kommer från Varberg. Drygt 40 procent är debutanter och de flesta av de antagna är kvinnor. Sammanlagt visas 108 verk av de mest skilda tekniker i utställningen.

OBS:

7/4
Daniel Sanjay från Hallands konstförening visar Vårsalong 2018
Visning: kl 13 och kl 14. Ingår i Konstlördag Varberg.

Konstlördag Varberg 2018 program

Fri entré till visningarna.

 

Hallands konstförening