Äta & Bo

Gör en heldag av ditt besök på Hallands kulturhistoriska museum
& Varbergs fästning. Här kan du fika, äta och dricka gott
– och till och med sova över i det forna Kronohäktet!

FÄSTNINGENS B&B/VANDRARHEM

Välkommen till ett unikt boende! Hos oss på Fästningens B&B/Vandrarhem bor du innanför fästningens murar i en historisk miljö. Här kan du välja ett bekvämt boende i vårt Bed & Breakfast i mysiga hus med anor från 1700-talet. Önskar du ett mer fängslande boende kan du välja att övernatta i en cell i det gamla kronohäktet från 1856. Hos oss finns frukostservering och tillgång till konferensrum.

 www.fastningensvandrarhem.se+

 

Sov över i det forna Kronohäktet. Foto: Vandrarhemmet

FÄSTNINGSTERASSEN

Fästningsterrassen ligger utmed strandpromenaden mot havet på fästningens västra sida. Här erbjuds man café, restaurang och bar och en fantastisk utsikt över Kattegatt.

www.fastningsterassen.se+

Fästningsterrassen – Med ett av Sveriges bästa lägen kommer vi förutom den makalösa utsikten kunna bjuda våra gäster på härlig klassisk svensk matlagning med mycket skaldjur på menyn.

KAFÈ LÄNGAN

Kaféet ligger i slottets västra länga i anslutning till museets entré. Njut av en lättare lunch eller en mysig fika i unik miljö med utsikt över Kattegatt och insikt i historien.
Det mesta bakas och lagas i kaféets kök med noga utvalda råvaror. I utbudet kan nämnas äpplepajen med recept från 1597, varmrökt lax med potatissallad, ekologiskt kaffe samt frallor. Allt finns även att få som take away för en picknick ute på fästningen!

Besök Kafé Längans hemsida kafelangan.se

Kontakt: info@kafelangan.se eller 0760 34 00 91

Dela detta med dina vänner